U17 Groen showt dat het haar op de tanden heeft

U17 Groen - Asse-Zellik 4-2
 
Selectie: Sam, Fé, Sander (C), Brian, Brecht, Robbe, Simon, Ian, Kylian, Lennert, Raul, Joos, Thijs
 
Spelverloop: 1-0 Sander (Kylian), 1-1, 2-1 Thijs, 2x geel (rood) Sander ; rust ; 2-2, 3-2 Kylian, 4-2 Kylian (Thijs)
 
Kort verslag: Na de uitschuiver van vorige week was Wambeek vastberaden weer aan te knopen met de overwinning in eigen huis tegen Asse-Zellik. In Asse ging Wambeek goed anderhalve maand geleden vrij vlot voorbij de wit-zwarten die het toen vooral qua kracht moesten afleggen tegen de groen-witten. Vandaag verscheen Asse-Zellik met een steviger elftal aan de aftrap en van bij de start werd duidelijk dat dit een meer evenwichtigere wedstrijd zou gaan worden dan de heenmatch. Het duurt een tiental minuten eer de score wordt geopend. Een prima aangesneden hoekschop van Kylian wordt door Sander aan de eerste paal binnengebuffeld en de kapitein zet zijn team zo meteen op rozen. Maar rozen hebben doornen en in het slot van het eerste kwart wordt er net niet doortastend genoeg verdedigend en vindt Asse-Zellik de weg naar de netten: 1-1. Amper een minuutje later scoren de bezoekers opnieuw. De afvallende bal na een corner wordt op doel getrapt. Gelukkig voor Wambeek wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van de man die het schot in doel devieert. De score blijft op die manier in evenwicht. Heel lang blijft de score niet gelijk want als Thijs enkele tellen later de bal verovert aan de zestien van de tegenstander trapt hij met een strak schot zijn ploegmakkers opnieuw op voorsprong. Wambeek toont de nodige maturiteit en lijkt de wedstrijd aardig in handen te hebben maar dan gaat kort voor de rust het licht helemaal uit in de koker van Sander. De kapitein gaat fel in discussie met de scheidsrechter na een eerder onschuldig duel rond de middellijn waarvoor niet gefloten wordt. Het levert hem een geel karton op. Sander raakt echter niet gekalmeerd, blijft foeteren en gaat verhaal halen bij de scheidsrechter, die niet geheel onterecht een tweede gele kaart boven haalt en Sander van het veld stuurt. De woorden die Sander daarna nog naar het hoofd van de referee slingert zijn niet voor publicatie vatbaar en zouden het Wambeekse heethoofd wel eens een flinke schorsing kunnen opleveren. De regel geldt overigens dat een kapitein een zinkend schip pas als allerlaatste mag verlaten en dus zeker niet als eerste. Sander hypothekeert op deze manier dus niet alleen zijn eigen seizoen maar wat erger is, is dat hij zijn ploegmakkers in de steek laat. Die regel van dat zinkende schip gaat overigens niet helemaal op want van een zinkend schip is helemaal geen sprake. Met Brian staat er een nieuwe kapitein op en met z'n tienen zijn de overgebleven Wambekenaren allerminst zinnens de handdoek in de ring te gooien. De thuisploeg plooit zich dubbel om de verworven voorsprong met hand en tand te verdedigen. Dat lukt zeer aardig tot de bezoekers tien minuten voor tijd toch een barstje vinden in het groen-witte blok en de 2-2 voorbij Sam jagen.
 
De neutrale toeschouwer zou nu vermoeden dat de veer gebroken is bij de thuisploeg maar niets blijkt minder waar. Met z'n tienen rechten deze toppers de rug en doen ze er alles aan om de score weer in hun voordeel om te buigen. En dat lukt! Als Kylian flink gaat doorjagen op een terugspeelbal krijgt de doelman het leer niet tijdig onder controle. Kylian kent geen genade en straft het foutje zonder pardon af: 3-2 met nog een vijftal minuten op de klok. Dit had Asse-Zellik niet meer verwacht. De bezoekers zijn even van slag en Wambeek haalt de voet niet van het gaspedaal. Thijs zondert Kylian vrij voor doel af. Kylian besluit zonder aarzelen met zijn net iets mindere linker. Het schot is gekraakt en lijkt eigenlijk nergens naar maar het leer krijgt zo'n vreemde kronkel mee dat de doelman er zich volledig op verkijkt en alsnog in doel ziet verdwijnen. Een geruststellende 4-2 is een feit en Asse-Zellik slaagt er niet meer in de thuisploeg nog in de problemen te brengen.
 
Een zeer felbevochten - maar daarom zeker niet minder verdiende - zege voor Wambeek zet de trein hopelijk weer op de rails. Volgende week wacht een burenduel op het veld van BOKA United...