U17 Wit mag titelambities opbergen na 0 op 6 op synthetische velden

KFC Meise - Wambeek Wit 3-1
 
Selectie: Sam, Gianni, Guus (c), Maarten, Brecht, Liam, Julian, Brian, Ilias, Lennert, Raul, Noa, Ian
 
Spelverloop: 1-0, 2-0 ; rust ; 2-1 Julian (Noa), 3-1
 
Kort verslag: Op het veld van Meise mocht Wambeek een rechtstreeks duel gaan uitvechten met als inzet de pole-positie voor de titel. Maar de groen-witten kennen een valse start want al na twee minuten kunnen ze aan achtervolgen gaan denken. Meise kent zeker geen overwicht maar Wambeek is vooralsnog besluiteloos in de zone van de waarheid.
Dat breekt hen kort voor de pauze nog zuur op als Meise op de counter de score kan verdubbelen.
 
Na de pauze zien we een beter Wambeek dat Meise terug drukt op de eigen speelhelft. Noa legt het leer klaar voor Julian en die plaatst hem netjes tegen de netten. De aansluiting is een feit! Wambeek blijft naarstig op zoek gaan naar de gelijkmaker maar wordt daarin fel tegengewerkt. Lennert glipt aalvlug door de buitenspelval maar wordt onderuit geduwd door de laatste man van Meise. De scheidsrechter vergeet even het voetbalreglement en laat de rode kaart (en zelfs de gele) op zak zitten. Nadien krijgt Wambeek ook geen strafschop na een duidelijke handsbal in de zestienmeter.
De bezoekers blijven het wel proberen maar een dikke vijf minuten voor tijd wordt hen de adem afgesneden. Een speler van Meise blijft liggen in de zestien en Liam trapt het leer buiten. Meise mag ingooien en trapt de bal richting Sam. Die begrijpt niet goed wat dit precies moet voorstellen en laat de bal achter zich in doel vallen. Blijkbaar had deze actie niets vandoen met fairplay en mocht er gewoon doorgespeeld worden van de referee en dus gaat het feest voor Meise gewoon door: 3-1 en Wambeek druipt ontgoocheld af.
 
Leeuwkens Teralfene - Wambeek Wit 8-5
 
Selectie: Sam, Tijn, Guus (c), Gianni, Brecht, Anthony, Brian, Sander, Kylian, Emanuel, Raul, Fé, Lennert
 
Spelverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Raul (Anthony), 2-2 Kylian, 3-2 ; rust ; 4-2, 4-3 Raul, 5-3, 5-4 Raul (Guus), 6-4, Rood Anthony (2x geel), 6-5 Lennert, Rood Sander (2x geel), 7-5, 8-5

Kort verslag: Een week later op het veld van Teralfene wil Wambeek zich herpakken maar ook hier begint de wedstrijd catastrofaal voor groen-wit. Hoewel Wambeek de bal monopoliseert is het Teralfene dat keihard toeslaat op stilstaande fases. Een hoekschop leidt tot de 1-0 en een vrijschop wordt knap in de kruising geschilderd. Na een knappe combinatie kan Wambeek echter weer de aansluiting vinden. Anthony vindt Raul en die kan uiteindelijk dan toch de weg naar de netten vinden. Vijf minuten later kunnen we helemaal herbeginnen als Kylian de bal kan onderscheppen en de 2-2 voorbij de doelman schiet. Teralfene blijft echter super efficiënt acteren. Op de counter creëert het zijn derde doelkans van de wedstrijd en ook die gaat tegen de netten.
 
Na de pauze verwachten we een gemotiveerd Wambeek maar het is Teralfene dat toch iets sterker uit de kleedkamer komt. De geel-zwarten slaan meteen toe: 4-2. Gelukkig heeft Raul zijn dagje wel en kan hij weer voor de aansluiting zorgen. De wedstrijd lijkt qua scoreverloop echter veel weg te hebben van een tenniswedstrijd als Teralfene weer toeslaat: 5-3. Kapitein Guus stelt orde op zaken want na een knappe solo-ren behoudt hij het overzicht om vervolgens Raul te bedienen voor doel die zijn derde van de namiddag laat optekenen: 5-4. Teralfene is dan weer aan zet en toont zich opnieuw trefzeker: 6-4. Bij Wambeek hebben ze er nu stilletjes aan genoeg van en vergroot de dominantie. Lennert glipt door de buitenspelval maar wordt opzichtig onderuit getrokken door de laatste man. Net als vorige week mag de scheidsrechter van deze week zijn reglement eens herlezen wat betreft het maken van een fout door de laatste man op een doorgebroken speler. Deze scheidsrechter houdt het bij geel. Ook voor Anthony haalt hij de gele kaart boven als deze hands begaat. Het is evenwel zijn tweede want hij had er ook al eentje gekregen voor commentaar geven. Wambeek moet dus met zijn tienen verder. Maar dat is niet meteen zichtbaar want Lennert kan als snel de 6-5 maken als hij weer door de buitenspelval glipt. Deze keer blijven ze er af en kan de vinnige vleugelspits van Wambeek beheerst afronden. Wambeek geeft zich dus nog niet gewonnen. Tot het licht even uitgaat bij Sander. Sander vloekt en tiert als hij wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Gefrustreerd trapt hij de bal weg en ook hij krijgt een tweede geel onder de neus geduwd. Een moedig Wambeek krijgt via Lennert met 9 tegen 11 nog wel een goede kans op de gelijkmaker maar de doelman pareert zijn poging. In het slot kan Teralfene zijn numerieke meerderheid wel uitbuiten en de score verder aandikken tot 8-5. Een flinke domper voor de Wambekenaren die met slechts 3 wedstrijden meer voor de boeg hun droom nu wel kunnen opbergen.
 
Hopelijk loopt het komende zaterdag wat beter voor de groen-witten als ze mogen aantreden tegen Beigem op het eigen vertrouwde grasveld.