U7 Wit antwoordt met de voeten

Met Pepingen kreeg U7 Wit een sterke tegenstander op bezoek. Begin dit jaar kregen onze jongens nog voetballes van dit zwart-witte elftal en verloren ze met zware 14-1-cijfers. Toch braken Randy en z’n boys toen met de neerwaartse spiraal waarin ze eind 2017 verzeild geraakt waren. Een ideale wedstrijd dus om te meten hoe ver ze ondertussen staan.
 
Ver, zo bleek. Wambeek kwam dan wel op achterstand, toch bleef de ploeg als één blok voetballen. Ze toonden bovendien wat dit team zo speciaal maakt: hun immer positieve houding en opvallend faire spelstijl. Terwijl Pepingen niet keek op een ‘professionele’ fout meer of minder, bleef Randy erop hameren om voetballend een oplossingen te zoeken.
 
Niet zo evident, het moet gezegd. Maar het bleek wel de juiste tactiek. De Wambeekse ploeg groeide naarmate de wedstrijd vorderde en knokte zich een weg terug in het spel. Elke speler gaf het beste van zichzelf. Allemaal met hetzelfde doel voor ogen: tonen dat ze voetballend de betere waren. De jongens van Pepingen wisten niet wat hen overkwam en vonden plots geen antwoord meer op dat Wambeekse geweld.
 
Het werd uiteindelijk 6-6. Een meer dan verdiend gelijkspel tegen een sterke tegenstander. Maar het is vooral de manier waarop onze helden dit resultaat afdwongen dat bewondering verdient: met doorzetting, fair play en een tomeloze inzet van ieder afzonderlijk. Goed gedaan, jongens! Jullie mogen trots zijn op jezelf.
 
Tekst: Tim