U7 Wit sluit seizoen af met overwinning

Zaterdag 28 april. De laatste wedstrijd van het seizoen. En dus zakte de groen-witte delegatie af naar het naburige Lennik. Vol zelfvertrouwen trokken de Wambekenaren hun truitjes aan, klaar om een laatste keer te tonen welke evolutie ze dit jaar hebben doorgemaakt. Lennik, maak je borst maar nat…
 
Al snel werd het duidelijk dat dit een leuke wedstrijd zou worden. Lennik voetbalde gretig en liet onze jongens verstaan dat ze zouden moeten knokken om te winnen. “Ok, dan maar een versnelling hoger” moeten Vic en Stan gedacht hebben. En ze knalden er elk één tegen de netten (0-2). Ondertussen toonden hun ploegmaats dat ze gerichte passen kunnen geven en ook hun positiespel goed onder de knie hebben. Met een knappe counter maakte Lennik wel nog voor het kwartier de aansluitingstreffer (1-2).
 
Na de pauze koos de thuisploeg resoluut voor de aanval en prikte twee keer raak (3-2). Wambeek was aangewezen op verdedigen. Tot Frenn besloot dat het tijd was om zijn roze schoenen eer aan te doen. Na een mooie loopactie zetten die hem af voor het doel en krulden de bal heerlijk voorbij de keeper (3-3). Roos is de nieuwe norm!
 
Het tweede kwartier bracht nog meer uitstekende acties van Frenn, Thor en Julius, maar het was Milan die Wambeek na de 4-3 weer op gelijke hoogte bracht: 4-4 halfweg de wedstrijd.
 
In het derde kwartier onderscheidden onze jonge helden zich door hun eindeloze inzet, spelvreugde en efficiënt voetbal. In geen tijd bouwden Randy z’n boys hun voorsprong uit tot 4-8 met goals van Stan (2), Vic en Thor. In het eigen doel gaf Aquils bovendien het beste van zichzelf. Al was ook hij kansloos toen Lennik plots zijn duivels ontbond en de stand in amper 5 minuten tijd weer in evenwicht bracht (8-8).
 
Maar wie denkt dat hij Aquils te slim af kan zijn, die heeft het mis. Aangemoedigd door ploegmaats en supporters, knalde Aquils een zuivere hattrick tegen de netten ( 8-11). Wambeek trok het spel weer naar zich toe en creëerde nog een handvol kansen. Het einde van de wedstrijd werd wel nog spannend toen de thuisploeg een negende en tiende treffer optekende (10-11). De overwinning ontsnapte onze jongens gelukkig niet meer, en zo konden ze het seizoen met een goed gevoel afsluiten.
 
KFC Lennik – KFC Wambeek: 10-11
 
Tekst: Tim
Foto: Tom