U7 Wit verdienstelijk zesde op eigen tornooi

Vandaag, 1 mei, heerste er een gezellige drukte op en rond de Wambeekse velden. De reden? Het jaarlijkse tornooi ‘onder de kerktoren’. Onze jongens van U7 namen het thuis op tegen hun leeftijdsgenoten uit de wijde omgeving. Een mooie gelegenheid om te tonen wat ze waard zijn.
 
Wambeek – Denderleeuw: 2-1
Het tornooi kon niet beter beginnen voor onze jongens: een eerste zegen na 15 minuten. Denderleeuw legde het tempo meteen hoog in de hoop de Wambeekse tegenstander uit verband te kunnen spelen. Maar niets was minder waar. De thuisploeg speelde vlot mee en legde strakke combinaties op de mat. Het resulteerde in een doelpunt voor Frenn en een voor Stan. De toeschouwers kregen een hardwerkende ploeg te zien met goed samenspel en heel veel inzet. Leuke match!
 
Wambeek – Voorde: 0-2
Amper 5 minuten kregen de Wambekenaren om op adem te komen, of ze moesten alweer aan de bak. Voorde bleek een stugge tegenstander die veel druk op de bal zette en het onze jongens moeilijk maakte om te combineren. Uit enkele goed opgezette acties konden de bezoekers twee keer scoren. Aan de overkant noteerden we ook een hoop kansen, maar Wambeek miste net dat beetje geluk om te scoren. Ondanks een uitstekende keeper Toon B. en opnieuw een tomeloze inzet van de veldspelers, bleef het bij een 0-2-eindstand.
 
Wambeek – Ternat: 1-3
De derde wedstrijd bracht een derby binnen de eigen grenzen van onze gemeente. Een eerdere confrontatie begin dit seizoen draaide uit in het voordeel van Ternat, maar dat was voor Wambeek geen reden om zich zomaar gewonnen te geven. Ze begonnen beter aan de wedstrijd, hielden de rangen goed gesloten en Stan wist een slimme uitbraak succesvol af te ronden. In het doel gaf Julius het beste van zichzelf, maar stond machteloos telkens als Ternat de foutjes in de Wambeekse defensie meedogenloos afstrafte. Jammer, want hier zat meer in…
 
Wambeek – Negenmanneke: 3-5
De vierde en laatste wedstrijd bracht een doelpuntenspektakel met maar liefst 8 treffers. Negenmanneke leek aanvankelijk over Wambeek heen te walsen met technisch voetbal en harde duels. De thuisploeg keek dan ook snel tegen een pijnlijke achterstand aan. Maar toen dook die wilskracht weer op. De ploeg ging opnieuw als één blok voetballen en ging geen enkel duel meer uit de weg. Onze jongens werkten hard en zowel Milan, Stan als Julius wisten de score nog te milderen. Geen overwinning, wel een goede wedstrijd.
 
Zesde plaats
Het tornooi eindigde voor onze witte U7-jongens op een verdienstelijke zesde plaats. Of er meer in zat? Misschien… Maar laat ons vooral het positieve onthouden. Zo leerden we dat Wambeek gerust mee kan als het tempo de hoogte in gaat, dat Toon B. een onverschrokken doelman is die ook in de loopactie voluit gaat en dat Milan een uitstekend slot op de deur is.
 
Noteer daarnaast dat ook Julius in het doel mooie reddingen in huis heeft, Toon R. een ware teamspeler is en Aquils een niet te onderschatten tegenstander blijkt. En Stan, Frenn en Vic? Inderdaad, dat zijn jongens die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen en er blijven voor gaan.
 
Proficiat jongens!